Burj Khalifa Dubai

 
 

Het observatiedek van Burj Khalifa is een prachtige methode om te ervaren hoe hoog dit bouwwerk is. Met supersnelle liften wordt je vanaf de begane grond naar de 124e verdieping gebracht die je een fantastisch uitzicht biedt over Dubai. Het observatiedek is de beste manier om Burj Khalifa te bezoeken. Het behoort dan ook tot de topattracties van Dubai.


Openingstijden

Het observatiedek is alle dagen geopend vanaf 10 uur ‘s morgens. Vanaf zondag tot en met woensdag sluit het dek om 22 uur ‘s avonds. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het dek tot middernacht geopend. Vanaf drie kwartier voor sluitingstijd kun je niet meer naar binnen.


Tickets

Er zijn twee soorten tickets. Het meest gebruikt zijn de gereserveerde tickets waarbij je vooraf een datum en tijd reserveert waarop je naar boven gaat. Reserveren kan zowel via internet als aan de balie van At The Top in de Dubai Mall. Deze tickets zijn veruit het goedkoopst: 125 AED voor personen vanaf 13 jaar en 95 AED voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met drie jaar kunnen onder begeleiding van een betalende volwassene gratis mee naar boven. Via internet reserveren moet minimaal 3 dagen vooruit en is altijd op basis van beschikbaarheid. De beschikbaarheid per tijdsvak is direct zichtbaar op de website. Populaire tijdstippen, feestdagen en vrijdagen kunnen vrij snel vol zitten. Voor de uren rond zonsondergang geldt er een verhoogde toegangsprijs: 200 AED voor volwassenen en 160 AED voor kinderen. Welke exacte tijdstippen dat zijn verschilt per maand, omdat de tijd van zonsondergang ook verandert gedurende het jaar.


Directe toegang

Indien je zonder reservering aan de balie komt om naar boven te gaan dan heb je twee opties. De goedkoopste is om alsnog een reservering te maken voor het eerste tijdsblok dat beschikbaar komt. Als je geluk hebt is dat vrijwel meteen, in de praktijk lukt dat echter niet zo vaak. Je kunt altijd in principe altijd het “immediate entry admission’ ticket kopen, waarmee je direct naar boven mag. Je hebt dan ook een aparte rij bij de veiligheidscontrole waardoor je sneller naar boven kunt. Een ticket dat direct toegang geeft kost 400 AED voor iedereen vanaf 4 jaar.

Tickets voor Burj Khalifa SKY

Als je ook de 148e verdieping wilt bezoeken dan kun je dat alleen maar doen door vooraf te reserveren. Dat kan via deze site. Entreekaarten voor Burj Khalifa SKY kosten 300 of 500 AED per persoon, afhankelijk van het moment waarop je deze luxe lounge bezoekt.


Tijd

Als je eenmaal boven bent mag je zo lang op het observatiedek verblijven als je wilt. Uiteraard moet je wel naar beneden als het sluitingstijd is. Wie van het uitzicht in het donker wil genieten die zou ervoor kunnen kiezen om een half uur voor zonsondergang naar boven te gaan. Je kunt dan de stad zien veranderen in een prachtig verlichte metropool en als je lang genoeg wacht meteen genieten van de fonteinshow van Dubai Fountain die ieder half uur beneden plaatsvindt. Van bovenaf zie je patronen die je vanaf de grond niet ziet.

Tickets voor het observatiedek van Burj Khalifa